Известие

Collapse
No announcement yet.

Турбо за ALFA 156 2.4JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
    Питане и от мен-не знам как да пусна нова тема и затова пиша тук.От скоро имам 156 2.4 jtd.Турбото се включва на 1200 оборота и забелязвам че похапва доста гориво.Все още нищо не й е пипано на колата (имам предвид не сме сменяли нищо филтри масло и тн)Ама да знам на какво евентуално може да се дължи и колко да си приготвя за ремонт

Е вие искте да върви и да не харчи се пак 2.4 е с 5 цилиндров двигател много върви карал съм щях такава да зимам ама тва че едвам 180 дига незнам виж при некой алфаджия трудно ли ти набира
    ако набира трудно при мен смениха дебитомера и се изтреля ...
    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
    Ramstein - Benzin
    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
      ако набира трудно при мен смениха дебитомера и се изтреля ...
      Същата работа и при мен
      ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

И все пак за 15 км 5 литра ми се вижда твърде много.Някой имал ли е такъв проблем и на какво може да се дължи?
        АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
        http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
          И все пак за 15 км 5 литра ми се вижда твърде много.Някой имал ли е такъв проблем и на какво може да се дължи?
          На теч на нафта.
          2014: Deutschland über alles

Comment

EEEe определено 15 км с 5 литра нафта е много...градско трябва около 10 литра/100 км да ти прави ако натискаш...Затова че не е нормално...И между другото колегата който е казал че вдига едва 180 км/ч бърка...Минава 200 км/ч с кеф
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Благодаря.Като се разбере какво е, ще пиша пак.И аз подозирам че може да има теч някаде ,иначе не мога да си обясня ,но аз така или иначе съм си невежа що се отнася до коли.За това реших да се допитам до вас.Нямам търпение всичко да се оправи и да може да Много си харесвам колицата.
              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

Моята повече от 220км/ч не ще...до 200 бива,вдига ги доволно,но след 200 до 220 й е малко мъка,а при тези км е около 4500-4700 оборота...все си мисля че може и повече....не съм сменял дебитомер досега.
                В града ми гори между 9-12л,защото повечето км ги въртя студена,а извънграда около 5,5-6/100,при каране от 100 до 120. С половин резервоар спокойно минавам 500км и то че е имало моменти на каране с 200км/ч. И аз имах течове от нафта около горивния филтър...че чак по асфалта течеше. Оказа се леко спукан маркуч който от филтъра отива към...незнам точно къде отиваше.
                Ако някой колега е вдигал повече от 220км/ч с този двигател да се обади,за да знам дали имам няккаъв проблем.

П.С. А само да кажа че и мойта малко трудно вдигаше над 180-190км/ч и се оказа съединителя проблема...приплъзваше.
                sigpic
                Alfa Romeo 156 / 2.4JTD / '99 / 100kW + чип мунинг

Comment

Първоначално публикувано от scorch Покажи съобщение
                  Здравейте. Преди около 2 месеца си купих Алфа 156, 2.4 JTD. Преди да я купя я закарах на сервиз (Ванто трейд), правиха и диагностика и не откриха някакви проблеми. Не можах да я покарам, защото беше без номера. След като я купих имам чувството, че не върви като хората. Не знам как трябва да е, но при мен турбината се включва на около 2000 об. и вероятно се изключва (рязко пада ускорението) на около 3500 - 3700 об. Наскоро ходих до Банско и една Октавия 1.9 ТДИ ми разказа играта. Отделно, че много бавно потегля на първа и докато не включи турбината няма почти никакво ускорение. Някой може ли да ми каже как трябва да върви тази кола?

колега аз бях със същия проблем и бих могъл да ти помогна с каквото мога !!! аз ремонтирах турбото и смених един клапан(електро магнитен клапън на ГНП) и колата сега върви мн добре ако мога да ти бъда полезен пиши ЛС или звънкаи и успех

sigpic0887-51-35-09 Todor (Tohata)

Comment

[quote=rado_ss;466475]
                    Ако някой колега е вдигал повече от 220км/ч с този двигател да се обади,за да знам дали имам няккаъв проблем.[quote]

230км/ч и ме спряха полицаите но си мисля че ще напълни километража!!!!

а пък и ми дава разход : 8-9л на 100км мах

Comment

[QUOTE=nasmitacha;469126][quote=rado_ss;466475]
                      Ако някой колега е вдигал повече от 220км/ч с този двигател да се обади,за да знам дали имам няккаъв проблем.

230км/ч и ме спряха полицаите но си мисля че ще напълни километража!!!!

а пък и ми дава разход : 8-9л на 100км мах
                      Изпълвал съм километража, но това не са реални показания. Скоростомера показва толкова, но реално не са. По каталог колите ни са с мах скорост 205км/ч.
                      Някъде бях намерил формула за скоростта, не си спомням точно, но гласеше, че ако искаме да вдигнем с 10км/ч мах скорост на един автомобил, то трябва да увеличим мощността му с 30%. Естествено има много други критерии от които зависи скороста на един автомобил, но загуба на мощност се отразява най-вече на мах скорост.
                      Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

[quote=Lqnkata;469277][quote=nasmitacha;469126]
                        Първоначално публикувано от rado_ss Покажи съобщение

Изпълвал съм километража, но това не са реални показания. Скоростомера показва толкова, но реално не са. По каталог колите ни са с мах скорост 205км/ч.
                        Някъде бях намерил формула за скоростта, не си спомням точно, но гласеше, че ако искаме да вдигнем с 10км/ч мах скорост на един автомобил, то трябва да увеличим мощността му с 30%. Естествено има много други критерии от които зависи скороста на един автомобил, но загуба на мощност се отразява най-вече на мах скорост.

ми колега колкото показваше километража толкова показваше и радара !?!?!?!?

Comment

Това е по GPS, но не когато бях с максимална скорост. На максимална стрелката подминава 240, това на равен път с 3 човека пасажери
                          Attached Files
                          Fiat Punto 1.9 JTD
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Alfamaniak Покажи съобщение
                            Това е по GPS, но не когато бях с максимална скорост. На максимална стрелката подминава 240, това на равен път с 3 човека пасажери
                            Мойто JTD само толкоз вдига, ама пък е 1 цилиндър по-малко Хвала на Black Angels

Last edited by pinko; d.m.y г., 20:24.
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

по мое лично наблюдение съм виждал на радарите на някои пешеходни пътеки ,че като на километража ми пише 50 на таблото е 43
                              Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от jimmyfloyd Покажи съобщение
                                по мое лично наблюдение съм виждал на радарите на някои пешеходни пътеки ,че като на километража ми пише 50 на таблото е 43
                                С какви гуми си? Скоростомерът при мен е много точен - от 0 до 5 км/ч. разлика. Засичам го с гпс. На градско би трябвало да показва съвсем вярно.
                                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                                X